Utforsk Toyota Charging Network

Finn ut mer om tjenesten vår

1

Bli kjent med abonnementene våre og registrer deg

1. Utforsk og bestill abonnementet som passer deg best, og nyt fleksibiliteten. Hvis du allerede har påloggingsdetaljer for MyT, kan du bruke dem. Hvis ikke, oppretter du en ny konto.

2. Fyll inn informasjonen om deg og kjøretøyet ditt. Denne informasjonen brukes hovedsakelig for å opprette kontoen din og for å sikre at du mottar tilbud som passer til kjøretøyet ditt.

3. Velg din foretrukne betalingsmåte.

4. Bestill ladekortet ditt. Eller, hvis du allerede har et ladekort – tast inn nummeret på kortet. Du kan velge om du vil aktivere abonnementet med en gang eller angi en bestemt dato for aktivering. Før du bekrefter avtalen får du en fullstendig oversikt over kontrakten og detaljene. Hvis alt stemmer, klikker du bare på bekreft – så er du i gang!

2

Aktiver kortet og last ned MyToyota-appen

Etter at du har aktivert kortet ditt, er tjenesten tilgjengelig for deg med en gang. Med appen vår har du tilgang til ladenettverket vårt.

I appen kan du søke etter ladestasjoner, sjekke pluggtyper og tilgjengelighet, og til og med starte ladingen. Du kan også se og oppdatere konto- og faktureringsinformasjonen din.

3

Utforsk nettverket vårt

Kartet – i appen og på nettsiden – gir deg full oversikt over ladestasjonene. Filtrer etter pluggtyper, ladehastighet og tilgjengelighet, se vurderinger og legg igjen egne anmeldelser.

Du kan også lage en reiserute til ønsket ladestasjon og starte navigeringen i bilen – rett fra appen.

Og, hvis stasjonen tilbyr fjernstyrt lading, kan du også bruke appen til å starte ladingen.

4

Start lading

Avhengig av ladestasjonen kan du starte ladingen på forskjellige måter – for maksimal fleksibilitet.

Ladekort: Bruk kortet til å autentisere deg selv på ladestasjonen før du starter ladingen.

App: Start og stopp ladingen direkte fra appen din. På noen ladestasjoner kan du også følge med på ladingen underveis via appen.

All ladeaktivitet vises i kontoen din.

Finn ut mer om elbillading

Varighet

Varigheten av en ladeprosess avhenger av ulike faktorer: batterikapasiteten og -nivået, kjøretøyets maksimale ladehastighet og ladestasjonens hastighet og kapasitet. Elbiler kan lades med følgende:

Vekselstrøm (AC), som gir en maksimal effekt på 43 kW.

Likestrøm (DC), også kjent som hurtiglading, som starter på 50 kW.

Hpc (High Power Charging) er neste generasjons ladeteknologi og starter på 100 kW.

Pluggtyper

MyToyota-appen viser hvilke ladestasjoner som har riktig plugg for bilen din.

På AC-stasjoner er type 2-plugger de vanligste, men noen har også type 1-plugger. DC-stasjoner har enten CSS- eller CHAdeMO-plugger. Europeiske bilprodusenter bruker CSS-standarden.

Ladepunkter

Den offentlige ladeinfrastrukturen i Europa vokser jevnt og trutt. Alle de store motorveiene er nå utstyrt med hurtigladestasjoner. Det er også et økende antall ladere i urbane strøk.

Med Toyota Charging Network kan du enkelt lade hjemme, langs veien og i utlandet. Sjekk kartet vårt for å se alle ladepunktene i nettverket.

Lading av bilen

Når du kommer til ladestasjonen, må du vanligvis autentisere deg selv med ladekortet. Dette låser opp ladeportene, deretter kobler du kabelen til bilen. I noen tilfeller er kablene ulåst, og du kan koble dem til før autentiseringen. Når ladekabelen er koblet til strømnettet, låses den i begge ender før ladingen starter og forblir låst til ladingen avsluttes. Ladekortet må leses på nytt for å fullføre ladeprosessen og koble fra ladekabelen. På noen ladestasjoner kan du enkelt låse opp kabelen ved å låse opp bilen.

Kostnader og tariffer

Abonnementene tilbyr enten fleksible eller faste priser.

Fleksibel pris: Prisene kan variere ut fra hvilken operatør du lader hos. Før du lader kjøretøyet ditt, kan du sjekke oppdaterte priser i MyToyota-appen – eller på abonnementssiden og kartet.

Fastpris: Fastprisen gjelder på tvers av alle ladestasjoner. Vær oppmerksom på at det kan være unntak for noen ladestasjonsoperatører.

Ladekostnadene i utlandet kan også variere, derfor anbefaler vi å sjekke appen for priser når du er på reisefot. Det kan også påløpe ekstra kostnader ut fra hvilket abonnement du velger. Som for eksempel en engangsavgift eller månedlig grunnavgift.

Bli med i dag og lad din Toyota hvor som helst – når som helst

Kom i gang